Sail

Een zeiltocht op het klassieke schip "Noorderlicht" is een geweldige en unieke ervaring!

 

Met een kleine en grote groep gasten wordt er gevaren rondom het eiland Noord-Beveland. Deze tocht is er voor iedereen die van gezelligheid houdt of voor mensen die juist in stilte willen genieten van het uitzicht en de mooie Zeeuwse luchten. Gasten kunnen lekker relaxen aan boord. De actieveling kan de schipper en matroos helpen met bijvoorbeeld het voor anker gaan of het hijsen van de zeilen. 

Bij grotere groepen varen we vaak in combinatie met Stichting Behoud Hoogaars.

 

Het Nationaal Park Oosterschelde is een mooi en gevarieerd vaargebied. Het heeft authentieke haventjes, zandbanken met zeehonden, slikken en schorren. Zo bezoeken wij o.a. Veere, Zierikzee en varen we langs de Delta-werken (stormvloedkering). We spotten Bruinvissen en eten Zeeuwse lekkernijen aan boord. Het Nationaal Park Oosterschelde is met een oppervlakte van 37.000 hectare en 125 kilometer kustlijn het grootste Nationale Park van Nederland.

 

Het Veerse Meer wordt ook wel het "Caribische" Veerse Meer genoemd. Een aantrekkelijk kunstmatig brak/ zoutwatermeer met een lengte van 22 km.

Er zijn 17 eilandjes waarvan er 12 bezocht kunnen worden.

Het meer heeft bijzondere bewoners die op weinig plaatsen in Nederland te vinden zijn: het Zuiderzeekrabbetje, de Trompetkalkkokerworm en het Palingbrood. Jaarlijks worden er rond de 12.000 forellen uitgezet.

 

 

home         sail          bike       culinair   arrangement

Met dank aan Wim Reijs

Zeilschip Noorderlicht:

Materiaal:

Type:

Werf:

Bouwjaar:

Lengte:

Breedte:

Stalen s-spant

Colin Archer

Bronsveen NL

1989

15 m

4m